12 června 2013

Soldier skeletons (VP2019)

Do rukou se mi dostala velmi zajímavá sada z produkce americké firmy Verlinden. Produkt má katalogové číslo 2019. V menší krabičce z tuhého kartonu (ještě kvalitnějšího než nabízí např. Plusmodel) najdeme resinové odlitky dvou kosterních pozůstatků padlých vojáků. Jedna kostra má na sobě ještě zbytky uniformy, podle helmy soudě že se jedná o německého vojáka. Druhá kostra je naprosto očesaná, takže lze využí i jako civilista, či voják jakékoli národnosti.


Dva resinové odlitky jsou zabalené v pytlíku z tuhého plastu, což také velmi napomáhá ochraně výrobku.
Oba odlitky jsou prvotřídní kvality, bez jakýchkoli kazů, a po téměř jednom roce somatologie, si troufám říci že i anatomicky jsou správně. Kdyby chtěl někdo hledat bublinky, musí odlitky otočit. Na spodní straně jsem několik málo bublinek objevil, ale tam ničemu nevadí. Trochu mi vadí ty placky, na kterách kostry leží, při zapracování do terénu totiž celkem překážejí.
Velmi povedený doplněk, převážně použitelný do diorám z 1. světové války, kdy se mrtví tolik nepohřbívali, ale bez nejmenších pochyb lze tento povedený set použít i do diorám z války druhé. Ještě malým negativem je, že obě dvě kostry mají identickou polohu, ale pokud je nepoužijeme do stejné diorámy, tak to vadit nebude.
Michal Trlica

Žádné komentáře:

Okomentovat