22 května 2022

POZVÁNKA: Československo (nejen) 1938

Vážení čtenáři, kolegové modeláři, reenactoři a návštěvníci mého blogu, vás všechny si jménem celého družstva dovoluji co nejsrdečněji pozvat k naší prvorepublikové expozici v rámci modelářské výstavy Plastic People of Tovačov i letos nazvané
Československo (nejen) 1938
Ačkoli má naše výstavka dobových artefaktů stále stejný koncept, v letošním roce bude pojata jiným způsobem a bohatší o několik nových originálních kousků, které rozhodně stojí za to vidět! 
Letos se naše expozice rozroste o pár velmi hezkých originálních kousků z výzbroje ČS četnictva.

Na co se tedy můžete těšit a co bude k vidění?

Originály i repliky výstroje ČS četnictva a SOS zahrnující služební brašnu s obsahem, pátrací pomůcky, přilby vz.32, brašnu pro plynovou masku, malou polní či polní lahve a výstroj sudetoněmeckého Freikorpsu.

Výzbroj ČS bezpečnostních složek včetně pušky vz.24, krátkých pušek Mannlicher M95 s bodáky,  inertním střelivem i sumkami, makety granátů i originály služební a vycházkové šavle ČS četnictva.

Originály a repliky tiskovin ozbrojených složek i předmětů každodenního života zahrnující příručky, časopisy, fotografie, platidla, průkazy a další...

Uniformovaní příslušníci československého četnictva v ústrojích pro službu obchůzkovou, pátrací, stráž obrany státu a ve vycházkovém stejnokroji.

Příslušník Sudetendeutsches Freikorps

Na zajištění expozice se podílejí:
Michal Trlica (www.michalovy-modely.blogspot.com)
Dalibor Snopek (KVH Břeclav)
David Vlček (KVH Břeclav)
Daniel Knotek
Martin Knotek
Petra Procházková


Sobota 4.6. 2022
Sportovní hala Tovačov

Expozice je připravena s laskavým svolením pořadatelského týmu modelářské výstavy Plastic People of Tovačov.

Pořadatelé se striktně distancují od jakýchkoli ideologií potlačujících lidská práva a svobody. Výstava slouží pouze k připomenutí historických událostí a ozbrojených sil sloužících na našem území.

Za všechny z nás vás ještě jednou a co nejsrdečněji zve 
Michal Trlica

Žádné komentáře:

Okomentovat